Fizik Tedavi; ağrı, sertlik veya rahatsızlık bölgesi için değerlendirme yapan, tedavi eden veya tavsiyelerde bulunan bir sağlık mesleğidir. Fizyoterapistlerimiz; manuel terapi, egzersizler, hareket, eğitim ve tavsiyeleri kullanarak yaralanmaya, ağrıya, sertliğe veya fiziksel engellilere yardımcı olur. Fizyoterapistlerimiz optimum hareket fonksiyonunuza dönmenize yardımcı olur.

Evde fizik tedavi ücretleri, hastanın durumuna uygulanması gereken seans sayısına ve seans süresine göre farklılık göstermektedir. Tedavinin ücretsiz muayene ile başlar. Daha sonrasında fizyoterapist hasta ve yakınına genel durumu, seans süresini, ne kadar sıklıkta olacağını ve ne kadar sürede iyileşmeyi öngördüğünü bilgilendirir.

Fizyoterapi seans süreleri genellikle 60 dakikadır. Bu süreç kişiye ve hastalığa göre değişebilmektedir.

Fizyoterapistiniz size uygun bir tedavi programı oluşturduktan sonra; Egzersiz tedavisi, Manuel Terapi, Kuru İğne Tedavisi, Elektroterapi, Kinezyolojik Bantlama, Lenf Ödem Tedavisi, Kadın Sağlığı Rehabilitasyonu, Hidroterapi, Theta Healing tedavi yöntemlerinden size uygun olanlarını bütünsel bir yaklaşımla uygular.

İlk görüşmede ücretsiz muayene yapılmaktadır. Bu –süreçte raporlarınız ve MRI sonuçlarınız gibi evraklarınızı hazır tutmanızı öneririz. Tedavi öncesinde ise rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler tedaviyi kolaylaştıracaktır.

İyileşme her hastada farklı olduğu gibi geçirilen süre ve yapılan tedaviler bu süreci belirlemekte oldukça önemli bir yere sahiptir. Hastalığın ilk 6 ayı tedaviye en iyi cevap veren süreçtir. 6 aydan sonra hareketlerde kısıtlılık ve denge bozukluğu ise tedavi edilebilecek düzeydedir. Felç(inme) geçiren bir hastanın ne kadar iyileşme göstereceği muayene sonucunda karar verilmektedir. Ücretsiz muayene fırsatından yararlanmak için lütfen bize ulaşın.

Öncelikle iyileşme süreci rahatsızlık durumunuzun ne seviyede olmasına bağlıdır. Ortopedik hastalıkların tedavi süreci ise 6 ay fizik tedavi denendikten sonra ameliyata başvurulmaktadır. Hastaların %95’i sadece fizik tedavi sürecinde iyileşmektedir. Sizde ücretsiz muayene olarak hastalığınızın genel durumunu öğrenebilir tedavi olabilirsiniz.

Kuru iğneleme, fizyoterapistler tarafından kas içindeki tetik noktalarında kas ağrıları ve gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmak için kullanılan bir tekniktir. Herhangi bir maddenin enjeksiyonunu gerektirmediğinden “kuru” olarak adlandırılır. İnce iğneler cilde kas tetik noktalarına yerleştirilir, kan akışını arttırmak, hücresel onarım ile yardımcı olmak ve merkezi sinir sistemini ağrı sinyallerine duyarsızlaştırmaya yardımcı olmak için kullanılırlar.

İğne cildi kırarken çoğu insan enjeksiyon iğnesine benzetir ve bazı insanlar iğne tetikleme noktasına ulaştığında derin, donuk bir acı hisseder. Bu süreç yoğun bir şekilde acı verici olmamalı ve acı çekiyorsanız fizyoterapistinizi bilgilendirmelisiniz.

Konuma bağlı olarak, fizyoterapistiniz bir kalça veya bacağın kuru iğne tedavisi varsa, diğerinin tedavinin geri kalanında koşmaktan veya spor yapmaktan kaçınmasını tavsiye edebilir. Bu, iki taraf arasında yüklü egzersizle daha belirgin olacak şekilde hafif bir kas dengesizliği olasılığının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Tedavinin yapıldığı gün diğer egzersizlere devam etmemenizde fayda var ve ertesi gün normale dönmekte serbestsiniz.

Manipülatif terapi olarak da bilinen manuel terapi, tipik olarak geleneksel fizik tedavi teknikleriyle birlikte kullanılan fizik tedavi yöntemidir. Fizyoterapistlerimiz, bir makine veya cihaz kullanmak yerine, kas dokusuna baskı uygulamak ve vücudun eklemlerini değiştirmek için ellerini kullanacaktır.

Elektroterapi makineleri fizik tedavi ve rehabilitasyonda kullanılan popüler bir yöntemdir. Elektroterapi (aynı zamanda elektrikli kas stimülasyonu olarak da bilinir), hastanın vücuduna elektriksel uyarılar veren bir elektrikli makine kullanır.

Kinezyo bant fizik tedavide ağrı ve doğru posizyonlamak için kullanılan yardımcı bir ekipmandır. Kasları ve eklemleri destekleyerek vücudun doğal iyileşme sürecine yardımcı olur.